Denne side blev automatisk oversat, og nøjagtigheden af ​​oversættelsen er ikke garanteret. Der henvises til engelsk version for en kildetekst.

Længdeændringer i akillessenen og den mediale Gastrocnemius muskelarkitektur under en 156 km lang ultradistance trailløbsbegivenhed (Trailstiff)

28. februar 2024 opdateret af: Joffrey DRIGNY, University Hospital, Caen
Denne undersøgelse havde til formål at vurdere de langsgående ændringer i triceps surae muskel-sene-arkitektur til en ultradistance-stiløb. Erfarne trailløbere (N=55, 78 % mænd, alder: 45,2 [13,5] år) deltog i et 156 km trailløb (6000m klatring) bestående af seks 26 km runder. De hvilende arkitektoniske egenskaber af triceps surae-muskelsener blev målt ved hjælp af ultralydsbilleddannelse for Achillesenens tværsnitsareal (AT CSA), medial gastrocnemius-muskelpenningsvinkel, tykkelse, længde og fiberlængde. Målinger blev udført dagen før løbet (Baseline), ved 52 km (T1), ved 104 km (T2), ved 156 km (T3) og 12 timer efter løbet (H12).

Studieoversigt

Undersøgelsestype

Observationel

Tilmelding (Faktiske)

55

Kontakter og lokationer

Dette afsnit indeholder kontaktoplysninger for dem, der udfører undersøgelsen, og oplysninger om, hvor denne undersøgelse udføres.

Studiesteder

• Caen, Frankrig, 14000
        • CHU Caen Normandie

Deltagelseskriterier

Forskere leder efter personer, der passer til en bestemt beskrivelse, kaldet berettigelseskriterier. Nogle eksempler på disse kriterier er en persons generelle helbredstilstand eller tidligere behandlinger.

Inklusionskriterier

• Erfarne løbere, der frivilligt deltager i Trail Scientifique de Clécy (156 km/6000 D+)
  • Deltagere, der allerede havde gennemført 2 ultratrail-løb (+160 km og -160 km), mindst et af dem inden for de seneste 24 måneder; deltagerne skulle begrunde deres begivenheder og placeringer

• Deltagere med nylige muskel- og ortopædiske skader, hvilket begrænser løb i <15 dage
  • Deltagere med en historie med ankelledskirurgi (f.eks. arthrodese)
  • Deltagere med en historie med fod- eller ankeloperationer
  • Deltagere med patologi eller traumer i underekstremiteterne

Studieplan

Dette afsnit indeholder detaljer om studieplanen, herunder hvordan undersøgelsen er designet, og hvad undersøgelsen måler.

Hvordan er undersøgelsen tilrettelagt?

Design detaljer

Kohorter og interventioner

Gruppe / kohorte
Intervention / Behandling
Erfarne langdistance trailløbere
Alle deltagerne i den første 'Trail Scientifique de Clécy 2021'. Dette var en multidisciplinær protokol til at undersøge de mekanismer, der bidrager til præstation under et ultradistance trailløb (156 km)
Den hvilende plantar-flexors MTU arkitekturvurdering blev udført ved hjælp af en konventionel B-mode og udvidet synsfelt (EFOV) ultralydsbilleddannelse. Akillessenens tværsnitsareal, Medial gastrocnemius-tykkelse, penationsvinkel, fascikellængde og muskellængde blev opsamlet på den dominerende underekstremitet.

Hvad måler undersøgelsen?

Primære resultatmål

Resultatmål
Foranstaltningsbeskrivelse
Tidsramme
Akillessenens tværsnitsareal
Tidsramme: Fem tidspunkter: (1) ved baseline, dagen før løbet på 156 km, (2) under løbet, ved 52 km, (3) under løbet, ved 104 km, (4) umiddelbart efter løbet , ved 156 km og (5) 12 timer efter ankomst.
Mellemdelen af ​​akillessenens tværsnitsareal blev målt (i mm²) ved brug af B-mode ultralydsbilleddannelse
Medial gastrocnemius tykkelse
Medial gastrocnemius-tykkelse blev målt ved den nedre tredjedel af muskellængden (i mm) ved brug af B-mode ultralydsbilleddannelse
Medial gastrocnemius pennationsvinkel
Den mediale gastrocnemius-penningsvinkel blev målt ved den nedre tredjedel af muskellængden (i °) ved brug af B-mode ultralydsbilleddannelse
Medial gastrocnemius fascikellængde
Medial gastrocnemius fascikellængde blev beregnet under antagelsen om linearitet som fascikellængde = muskeltykkelse/synd (pennationsvinkel) målt ved den nedre tredjedel af muskellængden (beregnet i mm) ved brug af B-mode ultralydsbilleddannelse
Medial gastrocnemius muskellængde
Medial gastrocnemius muskellængde blev målt ved hjælp af en udvidet synsfelt (EFOV) ultralydsbilleddannelse

Sekundære resultatmål

Resultatmål
Tidsramme
Efterbehandler status
Tidsramme: Et tidspunkt efter løbet
Deltagerne blev klassificeret som "Finishers" eller "Did not finish", uanset om de gennemførte løbet på 156 km eller ej.
Et tidspunkt efter løbet
Gennemsnitshastighed
Tidsramme: Fire tidspunkter (1) under løbet, ved 52 km, (2) under løbet, ved 104 km, (3) under løbet, ved 156 km og (4) for hele løbet.
Gennemsnitshastigheden blev beregnet ved at bruge tiden pr. omgang og distancen for hver omgang