Ezt az oldalt automatikusan lefordították, és a fordítás pontossága nem garantált. Kérjük, olvassa el a angol verzió forrásszöveghez.

Pregabalin posztherpetikus neuralgiában (PHN) szenvedő betegek kezelésére

Egy 8 hetes randomizált, kettős vak, többközpontú, placebo-kontrollos vizsgálat a pregabalin (300 mg/nap) hatékonyságának, biztonságosságának és tolerálhatóságának értékelésére rögzített adagolási ütemterv alkalmazásával a posztherpetikus neuralgiában (Phn) szenvedő betegek kezelésében

Bizonyítani kell, hogy a pregabalin hatásos a fájdalomcsillapításban a placebóhoz képest posztherpetikus neuralgiában (PHN) szenvedő betegeknél.

A tanulmány áttekintése

Állapot

Befejezve

Tanulmány típusa

Beavatkozó

Beiratkozás (Tényleges)

223

Fázis

  • 4. fázis

Kapcsolatok és helyek

Ez a rész a vizsgálatot végzők elérhetőségeit, valamint a vizsgálat lefolytatásának helyére vonatkozó információkat tartalmazza.

Tanulmányi helyek

      • Beijing, Kína, 100050
        • Beijing Friendship Hospital, Capital Medical University/Department of Internal Neurology
      • Beijing, Kína, 100191
        • Peking University Third Hospital, Neurology Department
      • Beijing, Kína, 100730
        • Neurology Department, Beijing Hospital of the Ministry of Health
      • Chengdu/wuhou D, Kína, 610041
        • West China Hospital of Sichuan University, Neurology Department
      • Chongqing, Kína, 400016
        • the first affiliated hospital ,chongqing medical university, Department of Neurology
      • Guangzhou, Kína, 510180
        • Guangzhou First Municipal People's Hospital
      • Guangzhou, Kína, 510630
        • The third affiliated hospital of Sun Yat-Sen University
      • Shang Hai, Kína, 200003
        • Neurology Department, Shanghai Changzheng Hospital
      • Shang Hai, Kína, 200040
        • Huashan Hospital, Fudan University/Neurology Department
      • Shanghai, Kína, 200025
        • Ruijin Hospital Affiliated to Shanghai Jiaotong University School of Medicine
      • Shanghai, Kína, 200127
        • Renji Hospital Shanghai Jiao Tong University School of Medicine/Neurology Department
      • Tianjin, Kína, 300052
        • Tianjin Medical University General Hospital, Dermatological Department
    • Beijing
      • Beijing, Beijing, Kína, 100034
        • Peking University First Hospital
    • Guangdong
      • Guangzhou, Guangdong, Kína, 510120
        • Sun Yat-Sen Memorial Hospital, Sun Yat-Sen University
      • Shenzhen, Guangdong, Kína, 518020
        • Shenzhen People's Hospital
    • Hubei
      • Wuhan, Hubei, Kína, 430022
        • Union Hospital of Tongji Medical College, Huazhong University of Science and Technology
      • Wuhan, Hubei, Kína, 430030
        • Tongji Hospital Tongji Medical College, Huazhong University of Science and Technology
    • Jiangsu
      • Nanjing, Jiangsu, Kína, 210029
        • Neurology Department, Jiangsu Province Hospital
      • Suzhou, Jiangsu, Kína, 215004
        • The Second Affiliated Hospital of Soochow University/Neurology Department
    • Shandong
      • Jinan, Shandong, Kína, 250012
        • Qilu Hospital of Shandong University
    • Zhejiang
      • Hangzhou, Zhejiang, Kína, 310003
        • The First Affiliated Hospital of College of Medicine, Zhejiang University/Dermatology and STD Dept.
      • Hangzhou, Zhejiang, Kína, 310016
        • Sir Run Run Shaw Hospital Affiliated of College of Medicine, Zhejiang University/Neurology Dept.

Részvételi kritériumok

A kutatók olyan embereket keresnek, akik megfelelnek egy bizonyos leírásnak, az úgynevezett jogosultsági kritériumoknak. Néhány példa ezekre a kritériumokra a személy általános egészségi állapota vagy a korábbi kezelések.

Jogosultsági kritériumok

Tanulmányozható életkorok

18 év és régebbi (Felnőtt, Idősebb felnőtt)

Egészséges önkénteseket fogad

Nem

Tanulmányozható nemek

Összes

Leírás

Bevételi kritériumok:

  • Férfi vagy női kínai alanyok, életkoruk ≥18 a szűréskor
  • A posztherpetikus neuralgiával (PHN) kapcsolatos neuropátiás fájdalom tüneteivel rendelkező alanyok. Az alanyoknak az akut herpes zoster bőrkiütés gyógyulása után legalább 3 hónapig fájdalmat kell érezniük
  • A szűréskor (V1) az alanyoknak legalább 40 mm-es pontszámmal kell rendelkezniük a Short Form-McGill fájdalomkérdőív (SF-MPQ, lásd a 3. függeléket) 100 mm-es vizuális analóg skáláján (VAS).
  • A véletlen besorolásnál (V2) az alanyoknak legalább 40 mm-es pontszámmal kell rendelkezniük a Short Form-McGill fájdalomkérdőív (SF-MPQ, lásd a 3. függeléket) 100 mm-es vizuális analóg skáláján (VAS).
  • A véletlen besorolásnál (V2) az alanyoknak legalább 5 napi fájdalomnaplót (DPRS, lásd 2. függelék) kell kitölteniük, és átlagos napi fájdalompontszámuk ≥4 volt az elmúlt 7 napban.

Kizárási kritériumok:

  • Azok az alanyok, akiknél a placebóra erős válaszreakciót mutattak ki, 30%-os csökkenést mutatva a fájdalom vizuális analóg skáláján (VAS) a randomizálás során a szűréshez képest
  • Azok az alanyok, akiknél az 1 hetes szűrési periódus alatt a fájdalompontszámok nagy eltéréseket mutatnak, két pont közötti különbség ﹥3

Tanulási terv

Ez a rész a vizsgálati terv részleteit tartalmazza, beleértve a vizsgálat megtervezését és a vizsgálat mérését.

Hogyan készül a tanulmány?

Tervezési részletek

  • Elsődleges cél: Kezelés
  • Kiosztás: Véletlenszerűsített
  • Beavatkozó modell: Párhuzamos hozzárendelés
  • Maszkolás: Kettős

Fegyverek és beavatkozások

Résztvevő csoport / kar
Beavatkozás / kezelés
Placebo Comparator: Placebo
Kapszula, 300 mg/nap, BID, 8 hetes kezelés
Kísérleti: Lyrica (pregabalin)
Kapszula, 300 mg/nap, BID, 8 hetes kezelés

Mit mér a tanulmány?

Elsődleges eredményintézkedések

Eredménymérő
Intézkedés leírása
Időkeret
Kiindulási átlagos fájdalompontszám
Időkeret: Alapvonal
A napi fájdalomértékelési skála (DPRS) egy 11 pontos numerikus skálából áll, amely 0-tól (nincs fájdalom) 10-ig (a lehető legrosszabb fájdalom) terjed. A résztvevők a 0 és 10 közötti megfelelő szám kiválasztásával írták le fájdalmukat az elmúlt 24 órában.
Alapvonal
Változás az alapvonalhoz képest az átlagos fájdalompontszámban a végponton
Időkeret: Kiindulási állapot a fix dózisú fázis végéig (57. nap/8. hét)/korai befejezés (vizsgálat végpontja)
A napi fájdalomértékelési skála (DPRS) egy 11 pontos numerikus skálából áll, amely 0-tól ("nincs fájdalom") 10-ig ("a lehető legrosszabb fájdalom") terjed. A résztvevők a 0 és 10 közötti megfelelő szám kiválasztásával írták le fájdalmukat az elmúlt 24 órában. Az átlagos végpont fájdalompontszámot a napi fájdalomnapló utolsó 7 elérhető DPRS-pontszámából kaptuk, miközben a résztvevő vizsgálati gyógyszert kapott, egészen az utolsó 8. heti (57. nap) adagot követő napig.
Kiindulási állapot a fix dózisú fázis végéig (57. nap/8. hét)/korai befejezés (vizsgálat végpontja)

Másodlagos eredményintézkedések

Eredménymérő
Intézkedés leírása
Időkeret
Kiindulási átlagos alvási interferencia pontszám
Időkeret: Alapvonal
A fájdalommal összefüggő alvászavart egy 11 pontos numerikus értékelési skálán értékelték, amely 0-tól (nem zavarja az alvást) 10-ig (teljesen zavarta [fájdalom miatt nem tud aludni]) terjedt. A résztvevőknek 0 és 10 közötti megfelelő szám kiválasztásával le kellett írniuk, hogy fájdalmuk hogyan zavarta az alvásukat az elmúlt 24 órában.
Alapvonal
Kiindulási fájdalom vizuális analóg skála (VAS) és jelenlegi fájdalom intenzitás (PPI) skála
Időkeret: Alapvonal
A VAS a Short Form McGill Pain Questionnaire (SF-MPQ) skála része volt, és az általános fájdalomintenzitási pontszámot tükrözte. A fájdalom VAS egy vízszintes vonal volt; 100 milliméter (mm) hosszúságú, a résztvevő saját maga adta be, hogy a fájdalmat 0-tól (nincs fájdalom) 100-ig (a lehető legrosszabb fájdalom) értékelje. A PPI az SF-MPQ skála részét képezte, és a résztvevő jelenlegi fájdalomintenzitását egy 0-tól (nincs fájdalom) 5-ig (gyötrő) 6-pontos skálán mérte.
Alapvonal
Változás a kiindulási értékhez képest a heti átlagos fájdalompontszámban az 1. és 8. héten
Időkeret: Alaphelyzetben és hetente az 1. héttől a 8. hétig
A DPRS egy 11 pontos numerikus skálából áll, amely 0-tól ("nincs fájdalom") 10-ig ("a lehető legrosszabb fájdalom") terjed. A résztvevők a 0 és 10 közötti megfelelő szám kiválasztásával írták le fájdalmukat az elmúlt 24 órában. A heti átlagos fájdalompontszám a napi pontszámok összege, osztva a naplóbejegyzések számával az adott héten.
Alaphelyzetben és hetente az 1. héttől a 8. hétig
Változás az alapvonalhoz képest az átlagos alvási interferencia pontszámban a végponton
Időkeret: Kiindulási állapot a fix dózisú fázis végéig (57. nap/8. hét)/korai befejezés (vizsgálat végpontja)
A fájdalommal összefüggő alvászavart egy 11 pontos numerikus értékelési skálán értékelték, amely 0-tól (nem zavarja az alvást) 10-ig (teljesen zavarta [fájdalom miatt nem tud aludni]) terjedt. A résztvevőknek 0 és 10 közötti megfelelő szám kiválasztásával le kellett írniuk, hogy fájdalmuk hogyan zavarta az alvásukat az elmúlt 24 órában. Az átlagos végpontpontszámot a napi napló utolsó 7 elérhető pontszámából kaptuk, miközben a résztvevő vizsgálati gyógyszeres kezelést kapott, egészen az utolsó 8. heti (57. nap) adagot követő napig.
Kiindulási állapot a fix dózisú fázis végéig (57. nap/8. hét)/korai befejezés (vizsgálat végpontja)
Változás a kiindulási értékhez képest a heti átlagos alvási interferencia pontszámokban az 1. és 8. héten
Időkeret: Alaphelyzetben és hetente az 1. héttől a 8. hétig
A fájdalommal összefüggő alvászavart egy 11 pontos numerikus értékelési skálán értékelték, amely 0-tól (nem zavarja az alvást) 10-ig (teljesen zavarta [fájdalom miatt nem tud aludni]) terjedt. A résztvevőknek 0 és 10 közötti megfelelő szám kiválasztásával le kellett írniuk, hogy fájdalmuk hogyan zavarta az alvásukat az elmúlt 24 órában. A heti átlagpontszám a napi pontszámok összege osztva a naplóbejegyzések számával az adott héten.
Alaphelyzetben és hetente az 1. héttől a 8. hétig
30 százalékos (%) válaszadók aránya a végponton
Időkeret: A fix dózisú fázis vége (57. nap/8. hét)/korai befejezés (vizsgálat végpontja)
A DPRS egy 11 pontos numerikus skálából áll, amely 0-tól ("nincs fájdalom") 10-ig ("a lehető legrosszabb fájdalom") terjed. A résztvevők a 0 és 10 közötti megfelelő szám kiválasztásával írták le fájdalmukat az elmúlt 24 órában. A 30%-os válaszadó az a résztvevő volt, akinek az átlagos fájdalompontszám 30%-kal vagy nagyobb mértékben csökkent a fix dózisú fázis végén (57. nap/8. hét)/korai befejezés (vizsgálat végpontja) a kiindulási értékhez képest.
A fix dózisú fázis vége (57. nap/8. hét)/korai befejezés (vizsgálat végpontja)
Változás a kiindulási értékhez képest a rövid formájú McGill fájdalomkérdőívben (SF-MPQ) az 1., 3., 5. és 8. héten
Időkeret: Alapvonal; 1., 3., 5. és 8. hét
Az SF-MPQ értékelése a résztvevő SF-MPQ kérdőívre adott válasza alapján történt. Az egyes összetett skálák (érzéki, affektív és teljes) pontszámát úgy határozták meg, hogy összeadták a jelentett intenzitásértékeket minden egyes elemhez egy adott skálán belül, ahol Nincs = 0, Enyhe = 1, Mérsékelt = 2 és Súlyos = 3. Az érzékszervi pontszám az első 11 fájdalomleíró pontszámának összege volt ( lüktető, lövő, szúró, éles, görcsölő, rágcsáló, forró égő, fájó, nehéz, gyengéd és hasadó), és 0 és 33 között változhat. Az affektív pontszám az utolsó 4 fájdalomleíró (fárasztó-kimerítő, beteges, félelmetes és büntető-kegyetlen) pontszámainak összege volt, és 0-12 között lehetett. Az összpontszám mind a 15 fájdalomleíró pontszámának összege volt, és 0 és 45 között lehetett. A magasabb pontszámok nagyobb fájdalmat jeleztek.
Alapvonal; 1., 3., 5. és 8. hét
Változás az alapvonaltól a fájdalom VAS-ban Az SF-MPQ-tól a végponton
Időkeret: Kiindulási helyzet az 57. napra (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
A VAS az SF-MPQ skála része volt, és az általános fájdalomintenzitási pontszámot tükrözte. A fájdalom VAS egy vízszintes vonal volt; 100 mm hosszúságú, a résztvevő saját maga adta be, hogy a fájdalmat 0-tól (nincs fájdalom) 100-ig (a lehető legrosszabb fájdalom) értékelje.
Kiindulási helyzet az 57. napra (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
Változás az alapvonalról a PPI-skálában az SF-MPQ-ról a végponton
Időkeret: Kiindulási helyzet az 57. napra (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
A PPI az SF-MPQ skála részét képezte, és a résztvevő jelenlegi fájdalomintenzitását egy 0-tól (nincs fájdalom) 5-ig (gyötrő) 6-pontos skálán mérte.
Kiindulási helyzet az 57. napra (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
Kiindulási orvosi eredmények vizsgálata (MOS) – alvási skála pontszámai
Időkeret: Alapvonal
A MOS-Sleep Scale egy résztvevők által értékelt kérdőív, amely 12 elemből állt, amelyek az alvás kulcsfontosságú konstrukcióit értékelték. A műszeres pontozás 7 alskálát (alvási zavar, horkolás, légszomjjal vagy fejfájással ébredő, alvásmennyiség, optimális alvás, alvásmegfelelőség és aluszékonyság), valamint egy 9 elemből álló általános alvásproblémák indexet eredményezett. Az összpontszám 0 és 100 között mozgott. Az alvás megfelelősége, az optimális alvás és a mennyiség kivételével a magasabb pontszámok nagyobb károsodást tükröztek a MOS-Sleep alskálákban. A MOS-Sleep Scale-t használták az előző hét alvásának értékelésére.
Alapvonal
Változás az alapvonalhoz képest a MOS-alvás skála, alvászavar pontszám a végponton
Időkeret: Kiindulási állapot és 57. nap (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
A MOS-Sleep Scale egy résztvevők által értékelt kérdőív, amely 12 elemből állt, amelyek az alvás kulcsfontosságú konstrukcióit értékelték. A műszeres pontozás 7 alskálát (alvási zavar, horkolás, légszomjjal vagy fejfájással ébredő, alvásmennyiség, optimális alvás, alvásmegfelelőség és aluszékonyság), valamint egy 9 elemből álló általános alvásproblémák indexet eredményezett. Az összpontszám 0 és 100 között mozgott. Az alvászavarok alskálája szintén 0 és 100 között mozgott, a magasabb pontszámok nagyobb alvászavart jelentenek.
Kiindulási állapot és 57. nap (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
Változás az alapvonalhoz képest a MOS-alvási skálában, a horkolás pontszáma a végponton
Időkeret: Kiindulási állapot és 57. nap (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
A MOS-Sleep Scale egy résztvevők által értékelt kérdőív, amely 12 elemből állt, amelyek az alvás kulcsfontosságú konstrukcióit értékelték. A műszeres pontozás 7 alskálát (alvási zavar, horkolás, légszomjjal vagy fejfájással ébredő, alvásmennyiség, optimális alvás, alvásmegfelelőség és aluszékonyság), valamint egy 9 elemből álló általános alvásproblémák indexet eredményezett. Az összpontszám 0 és 100 között mozgott. A horkolás alskálája szintén 0 és 100 között mozgott, az alacsonyabb pontszámok kevesebb horkolást jeleznek.
Kiindulási állapot és 57. nap (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
Változás a kiindulási értékhez képest a MOS-alvás skála, az ébredési rövid légzési pontszám a végponton
Időkeret: Kiindulási állapot és 57. nap (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
A MOS-Sleep Scale egy résztvevők által értékelt kérdőív, amely 12 elemből állt, amelyek az alvás kulcsfontosságú konstrukcióit értékelték. A műszeres pontozás 7 alskálát (alvási zavar, horkolás, légszomjjal vagy fejfájással ébredő, alvásmennyiség, optimális alvás, alvásmegfelelőség és aluszékonyság), valamint egy 9 elemből álló általános alvásproblémák indexet eredményezett. Az összpontszám 0 és 100 között mozgott. Az ébredt légszomj alskála szintén 0-tól 100-ig terjedt, az alacsonyabb pontszámok kisebb légzési nehézséget jeleznek.
Kiindulási állapot és 57. nap (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
Változás az alapvonalhoz képest a MOS-alvás skála, az alvási pontszám mennyisége a végponton
Időkeret: Kiindulási állapot és 57. nap (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
A MOS-Sleep Scale egy résztvevők által értékelt kérdőív, amely 12 elemből állt, amelyek az alvás kulcsfontosságú konstrukcióit értékelték. A műszeres pontozás 7 alskálát (alvási zavar, horkolás, légszomjjal vagy fejfájással ébredő, alvásmennyiség, optimális alvás, alvásmegfelelőség és aluszékonyság), valamint egy 9 elemből álló általános alvásproblémák indexet eredményezett. Az összpontszám 0 és 100 között mozgott. A MOS Sleep Quantity alskála pontszámai 0-tól 24-ig terjedtek (az elaludt órák száma).
Kiindulási állapot és 57. nap (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
Azon résztvevők százalékos aránya, akik a végponton optimálisan aludtak
Időkeret: 57. nap (8. hét) / Korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
A MOS-Sleep Scale egy résztvevők által értékelt kérdőív, amely 12 elemből állt, amelyek az alvás kulcsfontosságú konstrukcióit értékelték. A műszeres pontozás 7 alskálát (alvási zavar, horkolás, légszomjjal vagy fejfájással ébredő, alvásmennyiség, optimális alvás, alvásmegfelelőség és aluszékonyság), valamint egy 9 elemből álló általános alvásproblémák indexet eredményezett. Az összpontszám 0 és 100 között mozgott. A MOS optimális alvási alskála az alvásmennyiségre adott válaszokból származó bináris eredmény volt: a válasz IGEN volt, ha az alvás mennyisége 7 vagy 8 óra volt naponta.
57. nap (8. hét) / Korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
Változás az alapvonalhoz képest a MOS-alvás skála, alvásmegfelelőségi pontszám a végponton
Időkeret: Kiindulási állapot és 57. nap (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
A MOS-Sleep Scale egy résztvevők által értékelt kérdőív, amely 12 elemből állt, amelyek az alvás kulcsfontosságú konstrukcióit értékelték. A műszeres pontozás 7 alskálát (alvási zavar, horkolás, légszomjjal vagy fejfájással ébredő, alvásmennyiség, optimális alvás, alvásmegfelelőség és aluszékonyság), valamint egy 9 elemből álló általános alvásproblémák indexet eredményezett. Az összpontszám 0 és 100 között mozgott. Az alvásmegfelelőségi alskála is 0-tól 100-ig terjedt, a magasabb pontszámok nagyobb alvásmegfelelést jeleznek.
Kiindulási állapot és 57. nap (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
Változás az alapvonaltól a MOS-alvás skála, aluszékonysági pontszám a végponton
Időkeret: Kiindulási állapot és 57. nap (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
A MOS-Sleep Scale egy résztvevők által értékelt kérdőív, amely 12 elemből állt, amelyek az alvás kulcsfontosságú konstrukcióit értékelték. A műszeres pontozás 7 alskálát (alvási zavar, horkolás, légszomjjal vagy fejfájással ébredő, alvásmennyiség, optimális alvás, alvásmegfelelőség és aluszékonyság), valamint egy 9 elemből álló általános alvásproblémák indexet eredményezett. Az összpontszám 0 és 100 között mozgott. Az aluszékonyság alskála pontszáma is 0 és 100 között mozgott, az alacsonyabb pontszámok kisebb aluszékonyságot jeleznek.
Kiindulási állapot és 57. nap (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
Változás az alapvonalhoz képest a MOS-alvás skála, az alvási problémák indexpontszáma a végponton
Időkeret: Kiindulási állapot és 57. nap (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
A MOS-Sleep Scale egy résztvevők által értékelt kérdőív, amely 12 elemből állt, amelyek az alvás kulcsfontosságú konstrukcióit értékelték. A műszeres pontozás 7 alskálát (alvási zavar, horkolás, légszomjjal vagy fejfájással ébredő, alvásmennyiség, optimális alvás, alvásmegfelelőség és aluszékonyság), valamint egy 9 elemből álló általános alvásproblémák indexet eredményezett. Az összpontszám 0 és 100 között mozgott. Az alvásproblémák indexének alskálája szintén 0 és 100 között volt, az alacsonyabb pontszámok kevesebb alvásproblémát jeleznek.
Kiindulási állapot és 57. nap (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
Clinical Global Impression of Change (CGIC) pontszám a végponton
Időkeret: 57. nap (8. hét) / Korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
A CGIC a klinikusok által besorolt ​​globális mérőszám volt, amely klinikailag releváns és könnyen értelmezhető beszámolót adott arról, hogy a klinikus hogyan érzékeli a résztvevő javulásának vagy romlásának klinikai fontosságát a klinikai vizsgálatban való részvétele során. A klinikusok a résztvevő általános javulását egy 7 pontos skálán értékelték, ahol a pontszámok 1-től (nagyon javult) 7-ig (nagyon sokkal rosszabb) terjedtek.
57. nap (8. hét) / Korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
A betegek globális benyomása a változásról (PGIC) pontszám a végponton
Időkeret: 57. nap (8. hét) / Korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
A PGIC a résztvevők által értékelt globális mérőszám volt, amely klinikailag releváns és könnyen értelmezhető beszámolót adott arról, hogy a résztvevő hogyan érzékeli saját javulásának vagy rosszabbodásának klinikai fontosságát a klinikai vizsgálatban való részvétele során. A résztvevők általános javulását egy 7 pontos skálán értékelték, ahol a pontszámok 1-től (nagyon javult) 7-ig (nagyon sokkal rosszabb) terjedtek.
57. nap (8. hét) / Korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
A kórházi szorongás- és depresszióskála (HADS) alapértékei
Időkeret: Alapvonal
A HADS egy önkitöltős kérdőív volt, amely 2 alskálából állt, az egyik a szorongást mérő (HADS-A skála) és a másik a depresszió mérése (HADS-D skála). Minden alskála 7 tételből állt; a résztvevők egy 0-tól (nincs szorongás vagy depresszió) 3-ig (súlyos szorongás vagy depresszió érzése) értékelték, hogy az egyes tételek hogyan vonatkoztak rájuk. A HADS-A (szorongás) és a HADS-D (depresszió) részpontszámait nem kellett kombinálni. Az egyes HADS alskálák értelmezése a következő volt: 0-7 normál, 8-10 enyhe, 11-14 közepes és 15-21 súlyos.
Alapvonal
Változás az alapvonalhoz képest a HADS szorongás összpontszámában a végponton
Időkeret: Kiindulási állapot és 57. nap (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
A HADS egy önkitöltős kérdőív volt, amely 2 alskálából állt, az egyik a szorongást mérő (HADS-A skála) és a másik a depresszió mérése (HADS-D skála). Minden alskála 7 tételből állt; A résztvevők egy 0-tól (nincs szorongás vagy depresszió) 3-ig (súlyos szorongás vagy depresszió érzése) értékelték, hogy az egyes tételek hogyan vonatkoztak rájuk. A HADS-A (szorongás) és a HADS-D (depresszió) részpontszámait nem kellett kombinálni. Az egyes HADS alskálák értelmezése a következő volt: 0-7 normál, 8-10 enyhe, 11-14 közepes és 15-21 súlyos.
Kiindulási állapot és 57. nap (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
Változás az alapvonalhoz képest a HADS depresszió összpontszámában a végponton
Időkeret: Kiindulási állapot és 57. nap (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)
A HADS egy önkitöltős kérdőív volt, amely 2 alskálából állt, az egyik a szorongást mérő (HADS-A skála) és a másik a depresszió mérése (HADS-D skála). Minden alskála 7 tételből állt; A résztvevők egy 0-tól (nincs szorongás vagy depresszió) 3-ig (súlyos szorongás vagy depresszió érzése) értékelték, hogy az egyes tételek hogyan vonatkoztak rájuk. A HADS-A (szorongás) és a HADS-D (depresszió) részpontszámait nem kellett kombinálni. Az egyes HADS alskálák értelmezése a következő volt: 0-7 normál, 8-10 enyhe, 11-14 közepes és 15-21 súlyos.
Kiindulási állapot és 57. nap (8. hét)/korai felmondás (a vizsgálat végpontja)

Együttműködők és nyomozók

Itt találhatja meg a tanulmányban érintett személyeket és szervezeteket.

Publikációk és hasznos linkek

A vizsgálattal kapcsolatos információk beviteléért felelős személy önkéntesen bocsátja rendelkezésre ezeket a kiadványokat. Ezek bármiről szólhatnak, ami a tanulmányhoz kapcsolódik.

Tanulmányi rekorddátumok

Ezek a dátumok nyomon követik a ClinicalTrials.gov webhelyre benyújtott vizsgálati rekordok és összefoglaló eredmények benyújtásának folyamatát. A vizsgálati feljegyzéseket és a jelentett eredményeket a Nemzeti Orvostudományi Könyvtár (NLM) felülvizsgálja, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelnek-e az adott minőség-ellenőrzési szabványoknak, mielőtt közzéteszik őket a nyilvános weboldalon.

Tanulmány főbb dátumok

Tanulmány kezdete

2011. december 1.

Elsődleges befejezés (Tényleges)

2014. január 1.

A tanulmány befejezése (Tényleges)

2014. január 1.

Tanulmányi regisztráció dátumai

Először benyújtva

2011. október 17.

Először nyújtották be, amely megfelel a minőségbiztosítási kritériumoknak

2011. október 17.

Első közzététel (Becslés)

2011. október 20.

Tanulmányi rekordok frissítései

Utolsó frissítés közzétéve (Tényleges)

2021. január 28.

Az utolsó frissítés elküldve, amely megfelel a minőségbiztosítási kritériumoknak

2021. január 26.

Utolsó ellenőrzés

2015. május 1.

Több információ

Ezt az információt közvetlenül a clinicaltrials.gov webhelyről szereztük be, változtatás nélkül. Ha bármilyen kérése van vizsgálati adatainak módosítására, eltávolítására vagy frissítésére, kérjük, írjon a következő címre: register@clinicaltrials.gov. Amint a változás bevezetésre kerül a clinicaltrials.gov oldalon, ez a webhelyünkön is automatikusan frissül. .

Iratkozz fel