Ezt az oldalt automatikusan lefordították, és a fordítás pontossága nem garantált. Kérjük, olvassa el a angol verzió forrásszöveghez.

Intranazális midazolam varrással járó gyermekek szorongásának kezelésére a gyermeksürgősségi osztályon

Atomizált intranazális midazolám szorongásoldásra és a sebek helyreállításának elősegítésére a gyermeksürgősségi osztályon: Randomizált, kontrollált vizsgálat

A sérülések helyreállítása jelentős szorongást okozhat a gyermekekben. Mivel a sürgősségi osztályon jelentkező gyermekek sérüléseinek 21-25%-át a nyílt sebek teszik ki, a szorongás kezelése nagyon fontos. A szorongás gyakran a betegek rossz együttműködéséhez és a potenciálisan túlzott fizikai korlátozás alkalmazásához vezethet. A procedurális szorongás magas aránya az elbocsátás utáni negatív viselkedések megnövekedett arányával is összefüggésbe hozható.

Kanada legtöbb részén a sebek varratzárására vonatkozó ápolás jelenlegi standardja csak helyi fájdalomcsillapítás. A szakirodalom ezért a helyi fájdalomcsillapítás szorongásoldó kiegészítőinek megtalálására összpontosít.

A midazolam ideális adalékanyag gyors fellépésének és rövid hatástartamának köszönhetően, valamint kiváló biztonsági profillal. Az IN beadási mód előnye, hogy az IV és IM módhoz képest kisebb fájdalomcsillapítás, valamint nagyobb elfogadhatóság a rektális adagoláshoz képest idősebb gyermekeknél. Az orális midazolam ízletessége is rossz.

Míg az INM 5-10 perces megjelenése és 20-40 perces időtartama ideális jelöltté teszi a szorongásoldáshoz az ED-ben, alkalmazását korlátozza az orrirritáció, égő és könnyezés gyakori mellékhatása, amikor beadják. annak cseppformája. A nyálkahártya porlasztó eszközök (MAD) közelmúltbeli fejlesztése megoldotta ezt a problémát azáltal, hogy 30 µ-os részecskéket juttatott az orrnyálkahártyába.

Korábbi tanulmányok, amelyek az INM-nek a sebek helyreállítására történő alkalmazását vizsgálták gyermekgyógyászati ​​ED-ben, bebizonyították, hogy az INM biztonságos, de a legtöbbször használt nem validált mérőeszköz a szorongás és a facilitáció értékelésére. E vizsgálatok közül csak egy használt atomizált INM-et, visszamenőleg a biztonságot vizsgálva elsődleges eredményként. A szerzők az INM kiváló biztonsági profiljáról számoltak be a MAD-300 nyálkahártya-porlasztó készülék (Wolfe Tory Medical Inc.) használatával. Az atomizált INM alkalmazását szorongásoldásra a gyermekkori sebek helyreállítása során nem értékelték prospektív módon.

A legtöbb tanulmány az óvodás korú (6 év alatti) gyermekekre összpontosított. Míg a tanulmányok kimutatták, hogy a procedurális szorongás gyakorisága nagyobb a fiatalabb gyermekeknél, a 7-12 éves gyermekek akár 51%-a tapasztal nagyfokú eljárási szorongást. Az INM hatékonysága a serdülő előtti korcsoportban ezért még nem határozható meg.

Feltételezhető, hogy az INM csökkenti a szorongást a 2-12 éves korú gyermekeknél, akiknél szakadást javítanak, és megkönnyíti a varrás orvos általi sikeres befejezését.

A tanulmány áttekintése

Állapot

Befejezve

Körülmények

Beavatkozás / kezelés

Tanulmány típusa

Beavatkozó

Beiratkozás (Tényleges)

79

Fázis

  • 4. fázis

Részvételi kritériumok

A kutatók olyan embereket keresnek, akik megfelelnek egy bizonyos leírásnak, az úgynevezett jogosultsági kritériumoknak. Néhány példa ezekre a kritériumokra a személy általános egészségi állapota vagy a korábbi kezelések.

Jogosultsági kritériumok

Tanulmányozható életkorok

2 év (Gyermek)

Egészséges önkénteseket fogad

Igen

Tanulmányozható nemek

Összes

Leírás

Bevételi kritériumok:

  • 2-12 éves gyermekek, akiknél a sebek helyreállítása szükséges varrással és injekciós lidokain használatával

Kizárási kritériumok:

  • ER-ben fájdalomcsillapítás vagy szedáció, kivéve az acetaminofent vagy ibuprofént, a felvétel előtt
  • ASA III vagy nagyobb
  • Többrendszerű trauma
  • Súlyos neurológiai károsodás vagy non-verbális autizmus, lidokainnal vagy midazolámmal szembeni ismert allergia/túlérzékenység
  • A szülő/gondviselő nem beszél franciául vagy angolul
  • Szülő/gondviselő nincs jelen az eljárás során

Tanulási terv

Ez a rész a vizsgálati terv részleteit tartalmazza, beleértve a vizsgálat megtervezését és a vizsgálat mérését.

Hogyan készül a tanulmány?

Tervezési részletek

  • Elsődleges cél: Kezelés
  • Kiosztás: Véletlenszerűsített
  • Beavatkozó modell: Párhuzamos hozzárendelés
  • Maszkolás: Négyszeres

Fegyverek és beavatkozások

Résztvevő csoport / kar
Beavatkozás / kezelés
Placebo Comparator: Intranazális sóoldat
0,08 ml/kg sóoldat, maximum 2 ml intranazálisan MAD-300 porlasztóval
Sóoldat intranazális beadása 0,08 ml/ttkg (maximum 2 ml) dózisban a sebek helyreállítása előtt, placeboként
Aktív összehasonlító: Intranazális midazolám
0,08 ml/kg (0,4 mg/kg 5 mg/ml-es iv. oldat) intranazális midazolám, maximum 2 ml (10 mg), MAD-300 porlasztóval
Midazolam intranazális beadása 0,4 mg/ttkg (maximum 10 mg) dózisban, egyszer 10 perccel a sebek helyreállítása előtt

Mit mér a tanulmány?

Elsődleges eredményintézkedések

Eredménymérő
Intézkedés leírása
Időkeret
Kezelési szándék (ITT): Módosított Yale Preoperative Anxiety Score (mYPAS)
Időkeret: 1. nap: Varrás közben

A betegek szorongásának mérése a szorongásoldó premedikáció hatásának tesztelésére. Az mYPAS 5 elemből áll (aktivitás, hangok, érzelmi expresszivitás, látszólagos izgalom állapota és a szülők használata). Minden elemnek van Likert-skálája, ahol a résztvevő viselkedése 1-től 4-ig van besorolva (Megjegyzés: A hangosítások az egyetlen elem, amely 1-től 6-ig terjed), a magasabb számok pedig az adott elemen belüli legmagasabb súlyosságot jelzik. Minden résztvevő mYPAS pontszámot kapott a "varráshoz" két független értékelőtől. Ezek az értékelők egy digitális felvételt néztek meg a varráson átesett résztvevőről, és ebből a digitális felvételből az mYPAS skálát használták a résztvevő szorongásának mérésére.

Az mYPAS skála a következőképpen értékelhető: Végső pontszámok = (aktivitás/4 + ének/6 + érzelmi/4 + izgalom/4 + szülők/4) X 20. A pontszámok 23-tól 100-ig terjednek, ahol az alacsonyabb pontszám alacsonyabb szintű szorongást, a magasabb pedig magasabb szintű szorongást jelez.

1. nap: Varrás közben
Protokollonkénti: Módosított Yale Preoperative Anxiety Score (mYPAS)
Időkeret: 1. nap: Varrás közben

A betegek szorongásának mérése a szorongásoldó premedikáció hatásának tesztelésére. Az mYPAS 5 elemből áll (aktivitás, hangok, érzelmi expresszivitás, látszólagos izgalom állapota és a szülők használata). Minden elemnek van Likert-skálája, ahol a résztvevő viselkedése 1-től 4-ig van besorolva (Megjegyzés: A hangosítások az egyetlen elem, amely 1-től 6-ig terjed), a magasabb számok pedig az adott elemen belüli legmagasabb súlyosságot jelzik. Minden résztvevő mYPAS pontszámot kapott a "varráshoz" két független értékelőtől. Ezek az értékelők egy digitális felvételt néztek meg a varráson átesett résztvevőről, és ebből a digitális felvételből az mYPAS skálát használták a résztvevő szorongásának mérésére.

Az mYPAS skála a következőképpen értékelhető: Végső pontszámok = (aktivitás/4 + ének/6 + érzelmi/4 + izgalom/4 + szülők/4) X 20. A pontszámok 23-tól 100-ig terjednek, ahol az alacsonyabb pontszám alacsonyabb szintű szorongást, a magasabb pedig magasabb szintű szorongást jelez.

1. nap: Varrás közben

Másodlagos eredményintézkedések

Eredménymérő
Intézkedés leírása
Időkeret
Kezelési szándék (ITT): Módosított Yale Preoperative Anxiety Score (mYPAS)
Időkeret: 1. nap: kiindulási állapot alatt, beavatkozás és lidokain

A betegek szorongásának mérése a szorongásoldó premedikáció hatásának tesztelésére. Az mYPAS 5 elemből áll (aktivitás, hangok, érzelmi expresszivitás, látszólagos izgalom állapota és a szülők használata). Minden elemnek van Likert-skálája, ahol a résztvevő viselkedése 1-től 4-ig van besorolva (Megjegyzés: A hangosítások az egyetlen elem, amely 1-től 6-ig terjed), a magasabb számok pedig az adott elemen belüli legmagasabb súlyosságot jelzik. Minden résztvevő mYPAS pontszámot kapott a "varráshoz" két független értékelőtől. Ezek az értékelők egy digitális felvételt néztek meg a varráson átesett résztvevőről, és ebből a digitális felvételből az mYPAS skálát használták a résztvevő szorongásának mérésére.

Az mYPAS skála a következőképpen értékelhető: Végső pontszámok = (aktivitás/4 + ének/6 + érzelmi/4 + izgalom/4 + szülők/4) X 20. A pontszámok 23-tól 100-ig terjednek, ahol az alacsonyabb pontszám alacsonyabb szintű szorongást, a magasabb pedig magasabb szintű szorongást jelez.

1. nap: kiindulási állapot alatt, beavatkozás és lidokain
Protokollonkénti: Módosított Yale Preoperative Anxiety Score (mYPAS)
Időkeret: 1. nap: kiindulási állapot, beavatkozás és lidokain

A betegek szorongásának mérése a szorongásoldó premedikáció hatásának tesztelésére. Az mYPAS 5 elemből áll (aktivitás, hangok, érzelmi expresszivitás, látszólagos izgalom állapota és a szülők használata). Minden elemnek van Likert-skálája, ahol a résztvevő viselkedése 1-től 4-ig van besorolva (Megjegyzés: A hangosítások az egyetlen elem, amely 1-től 6-ig terjed), a magasabb számok pedig az adott elemen belüli legmagasabb súlyosságot jelzik. Minden résztvevő mYPAS pontszámot kapott a "varráshoz" két független értékelőtől. Ezek az értékelők egy digitális felvételt néztek meg a varráson átesett résztvevőről, és ebből a digitális felvételből az mYPAS skálát használták a résztvevő szorongásának mérésére.

Az mYPAS skála a következőképpen értékelhető: Végső pontszámok = (aktivitás/4 + ének/6 + érzelmi/4 + izgalom/4 + szülők/4) X 20. A pontszámok 23-tól 100-ig terjednek, ahol az alacsonyabb pontszám alacsonyabb szintű szorongást, a magasabb pedig magasabb szintű szorongást jelez.

1. nap: kiindulási állapot, beavatkozás és lidokain
Kezelési szándék (ITT): State Trait Anxiety Inventory (STAI)
Időkeret: 1. nap: A beavatkozás előtt és közvetlenül a varrás után (a beteg sürgősségi elbocsátása előtt, azaz még aznap)
A szorongás validált mérése, amely a szülői/gondviselői szorongás tesztelésére szolgál két időpontban. Ezek az időpontok a beavatkozás előtt és közvetlenül a varrás után vannak (a beteg sürgősségi elbocsátása előtt, azaz ugyanazon a napon). A STAI 10 elemet tartalmaz a vonásszorongás értékelésére és 10 elemet az állapotszorongás értékelésére. Az összes elemet egy standard skálán értékelik ("Egyáltalán nem", "Valamilyen mértékben", "Közepes mértékben", "Nagyon nagyon"), 20-tól 80-ig terjedő tartományban, ahol a magasabb pontszámok nagyobb szorongást, az alacsonyabb pontszámok pedig alacsonyabb szintű szorongást jeleznek. szorongás.
1. nap: A beavatkozás előtt és közvetlenül a varrás után (a beteg sürgősségi elbocsátása előtt, azaz még aznap)
Protokollonkénti: Állami vonások szorongás-leltár (STAI)
Időkeret: Beavatkozás előtt és közvetlenül varrás után (a beteg sürgősségi elbocsátása előtt, azaz még aznap)
A szorongás validált mérése, amely a szülői/gondviselői szorongás tesztelésére szolgál két időpontban. Ezek az időpontok a beavatkozás előtt és közvetlenül a varrás után vannak (a beteg sürgősségi elbocsátása előtt, azaz ugyanazon a napon). A STAI 10 elemet tartalmaz a vonásszorongás értékelésére és 10 elemet az állapotszorongás értékelésére. Az összes elemet egy standard skálán értékelik ("Egyáltalán nem", "Valamilyen mértékben", "Közepes mértékben", "Nagyon nagyon"), 20-tól 80-ig terjedő tartományban, ahol a magasabb pontszámok nagyobb szorongást, az alacsonyabb pontszámok pedig alacsonyabb szintű szorongást jeleznek. szorongás.
Beavatkozás előtt és közvetlenül varrás után (a beteg sürgősségi elbocsátása előtt, azaz még aznap)
Kezelési szándék (ITT): Dartmouth operatív állapotok skála
Időkeret: 1. nap: Közvetlenül a varrás után (a beteg sürgősségi elbocsátása előtt, azaz ugyanazon a napon)
Egy eszköz a gyermekgyógyászati ​​szedáció hatékonyságának és biztonságosságának mérésére, függetlenül az eljárás során alkalmazott szorongás vagy fájdalom csökkentésére használt technikától. A skála arra kéri az orvost, hogy értékelje a páciens állapotait (fájdalom/stressz, mozgás, tudat és szedáció mellékhatásai) a megfigyelt viselkedés alapján (minden megfigyelt viselkedés egy pontszámot kap). A pontszámokat ezután összeadják, így -3-tól 5-ig terjedő pontszámot kapnak, ahol az alacsonyabb szám kevesebb szorongást/fájdalmat jelez.
1. nap: Közvetlenül a varrás után (a beteg sürgősségi elbocsátása előtt, azaz ugyanazon a napon)
Protokollonkénti: Dartmouth Operative Conditions Scale
Időkeret: 1. nap: Közvetlenül a varrás után (a beteg sürgősségi elbocsátása előtt, azaz ugyanazon a napon)
Egy eszköz a gyermekgyógyászati ​​szedáció hatékonyságának és biztonságosságának mérésére, függetlenül az eljárás során alkalmazott szorongás vagy fájdalom csökkentésére használt technikától. A skála arra kéri az orvost, hogy értékelje a páciens állapotait (fájdalom/stressz, mozgás, tudat és szedáció mellékhatásai) a megfigyelt viselkedés alapján (minden megfigyelt viselkedés egy pontszámot kap). A pontszámokat ezután összeadják, így -3-tól 5-ig terjedő pontszámot kapnak, ahol az alacsonyabb szám kevesebb szorongást/fájdalmat jelez.
1. nap: Közvetlenül a varrás után (a beteg sürgősségi elbocsátása előtt, azaz ugyanazon a napon)
Kezelési szándék (ITT): Arcfájdalom Skála – Felülvizsgált/FLACC Skála
Időkeret: 1. nap: közvetlenül a beavatkozás után

Arcfájdalom skála: Validált önbeszámoló eszköz a fájdalomról 5 évnél fiatalabb résztvevők számára. Ez egy olyan skála, amely lehetővé teszi a fájdalomérzet nullától tízig történő pontozását. A skála a skála minden 0., 2., 4., 6., 8. és 10. szintjéhez egy látványt (arcokat) mutat. Például a 0-t egy „arc” kép jelöli, amely nem fejez ki sérülést.

FLACC skála: Eszköz a fájdalom értékelésére olyan gyermekeknél, akik nem tudják használni a Faces Pain Scale-t, felülvizsgálva. Az Arc, Lábak, Tevékenység, Kiáltás, Vigasztalhatóság skála vagy a FLACC skála egy olyan mérőeszköz, amely azon egyének felmérésére szolgál, akik nem tudják közölni fájdalmukat. A skála pontozása 0-tól 10-ig terjed (a 0 azt jelenti, hogy nincs fájdalom).

1. nap: közvetlenül a beavatkozás után
Protokollonkénti: Arcfájdalom Skála - Felülvizsgált / FLACC Skála
Időkeret: 1. nap: közvetlenül a beavatkozás után

Arcfájdalom skála: Validált önbeszámoló eszköz a fájdalomról 5 évnél fiatalabb résztvevők számára. Ez egy olyan skála, amely lehetővé teszi a fájdalomérzet nullától tízig történő pontozását. A skála a skála minden 0., 2., 4., 6., 8. és 10. szintjéhez egy látványt (arcokat) mutat. Például a 0-t egy „arc” kép jelöli, amely nem fejez ki sérülést.

FLACC skála: Eszköz a fájdalom értékelésére olyan gyermekeknél, akik nem tudják használni a Faces Pain Scale-t, felülvizsgálva. Az Arc, Lábak, Tevékenység, Kiáltás, Vigasztalhatóság skála vagy a FLACC skála egy olyan mérőeszköz, amely azon egyének felmérésére szolgál, akik nem tudják közölni fájdalmukat. A skála pontozása 0-tól 10-ig terjed (a 0 azt jelenti, hogy nincs fájdalom).

1. nap: közvetlenül a beavatkozás után

Egyéb eredményintézkedések

Eredménymérő
Intézkedés leírása
Időkeret
Idő, ameddig a résztvevő a beavatkozás után a kórházban maradt (perc)
Időkeret: 1. nap: a sürgősségi osztályról való elbocsátáskor (azaz ugyanazon a napon)
A sürgősségi osztályon való tartózkodás időtartama, az eljárás végétől a hazabocsátásig mérve.
1. nap: a sürgősségi osztályról való elbocsátáskor (azaz ugyanazon a napon)
Az eljárás hossza (perc)
Időkeret: 1. nap
Ez az eljárás (varrás) hosszának mértéke percekben.
1. nap
Az orvos előrejelzése az intervenciós gyógyszer iránti tisztelet
Időkeret: 1. nap: kérdezte az orvos közvetlenül a beavatkozás után
Ez annak mértéke, hogy az orvos hányszor volt helyes, amikor megjósolta, hogy a beteg intranazális sóoldatot vagy intranazális midazolámot kapott beavatkozási gyógyszerként.
1. nap: kérdezte az orvos közvetlenül a beavatkozás után
A gyám/szülő előrejelzése az intervenciós kábítószer iránti tisztelet
Időkeret: 1. nap: kérdezte a szülő közvetlenül az eljárás befejezése után
Ez annak mértéke, hogy a szülő/gondviselő hányszor volt helyes, amikor megjósolta, hogy a beteg intranazális sóoldatot vagy intranazális midazolámot kapott-e beavatkozási gyógyszerként.
1. nap: kérdezte a szülő közvetlenül az eljárás befejezése után

Együttműködők és nyomozók

Itt találhatja meg a tanulmányban érintett személyeket és szervezeteket.

Tanulmányi rekorddátumok

Ezek a dátumok nyomon követik a ClinicalTrials.gov webhelyre benyújtott vizsgálati rekordok és összefoglaló eredmények benyújtásának folyamatát. A vizsgálati feljegyzéseket és a jelentett eredményeket a Nemzeti Orvostudományi Könyvtár (NLM) felülvizsgálja, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelnek-e az adott minőség-ellenőrzési szabványoknak, mielőtt közzéteszik őket a nyilvános weboldalon.

Tanulmány főbb dátumok

Tanulmány kezdete

2010. január 1.

Elsődleges befejezés (Tényleges)

2015. március 1.

A tanulmány befejezése (Tényleges)

2015. november 1.

Tanulmányi regisztráció dátumai

Először benyújtva

2015. november 23.

Először nyújtották be, amely megfelel a minőségbiztosítási kritériumoknak

2015. november 28.

Első közzététel (Becslés)

2015. december 1.

Tanulmányi rekordok frissítései

Utolsó frissítés közzétéve (Becslés)

2016. október 7.

Az utolsó frissítés elküldve, amely megfelel a minőségbiztosítási kritériumoknak

2016. szeptember 5.

Utolsó ellenőrzés

2016. szeptember 1.

Több információ

Ezt az információt közvetlenül a clinicaltrials.gov webhelyről szereztük be, változtatás nélkül. Ha bármilyen kérése van vizsgálati adatainak módosítására, eltávolítására vagy frissítésére, kérjük, írjon a következő címre: register@clinicaltrials.gov. Amint a változás bevezetésre kerül a clinicaltrials.gov oldalon, ez a webhelyünkön is automatikusan frissül. .

Iratkozz fel